Maag- en darm problemen komen nooit gelegen. Heb je net dat leuke uitje gepland of moet je naar een belangrijke bijeenkomst, gooit je lichaam roet in het eten! Hoe vaak heb jij daar al mee te maken gehad?

Een probleem met de spijsvertering kan zich op veel manieren uiten.  Oorzaken kunnen bijvoorbeeld liggen in de aanwezigheid van een bepaalde bacterie in de maag. Of van parasieten in de darm. Of er is sprake van een reactie op medicijnen of voeding. En er zijn nog veel meer oorzaken te bedenken. Hoe dan ook: je spijsvertering kan je leven aardig door de war schoppen!

Je kunt er wat aan doen!
‘Laat voeding uw medicijn zijn’ – Hippocrates wist dit zo’n 2300 jaar geleden al. Bij het behandelen van spijsverteringsklachten moet allereerst worden gekeken naar de voeding. Maar ook andere invalshoeken, zoals bijvoorbeeld massage, coaching en/of ontspanningstechnieken, kunnen deel uitmaken van het behandelplan. Een combinatie van deze verschillende behandelmethoden geeft vaak al snel een goed resultaat.

Darmscreening
Ook kan veel informatie worden gehaald uit het testen van de ontlasting. Een dergelijke test geeft vaak helder inzicht in de oorzaken van chronische buikpijn, het hebben van wisselend diarree of verstopping, altijd maar winderigheid of een opgeblazen buik, rectale jeuk etc. Dit geeft nog meer handvatten voor de juiste behandeling.

Voor meer informatie over darmscreening, klik hier