Contact opnemen!

 

Buikpijn, een verzamelnaam voor een scala aan nare klachten!

Buikpijn, waardoor of in welke vorm dan ook, kan je leven aardig op zijn kop zetten! Heb je net dat leuke uitje gepland of moet je naar een belangrijke bijeenkomst, gooien pijn in je buik en/of problemen met de ontlasting alles (weer) in het honderd! Hoe vaak heb JIJ daar al mee te maken gehad? En wil je daar eindelijk wel eens vanaf?

Buikpijn kan zich op zoveel manieren manifesteren. De maag kan er bij betrokken zijn, de gal, de lever, de alvleesklier, de dunne darm en/of de dikke darm. Oorzaken kunnen liggen in de aanwezigheid van een bepaalde bacterie, bijvoorbeeld de helicobacter pylori in de maag. Of van bepaalde parasieten in de darm. Of er is sprake van een reactie op medicijnen of voeding. En er zijn nog veel meer oorzaken te bedenken. Naast pijn kan wisselend verstopping of diarree optreden. De pijn kan krampend zijn, of zeurend. Hoe dan ook: buikpijn kan je leven aardig door de war schoppen!


Je kunt er wat aan doen!

Maar ook al bestaan je buikpijnklachten al lange tijd, het is vaak mogelijk om er grip op te krijgen. Alles begint met een een uitgebreide intake en een behandelplan op maat. Wil je meer weten, neem dan even contact op.


Darmscreening

Ook kunnen we veel informatie halen uit het testen van de ontlasting. Een dergelijke test geeft vaak helder inzicht in de oorzaken van chronische buikpijn, het hebben van wisselend diarree of verstopping, altijd maar winderigheid of een opgeblazen buik, rectale jeuk etc. Dit geeft nog meer handvatten voor de juiste behandeling.


Behandeling

Bij het behandelen van buikklachten kijken we uiteraard naar de voeding. Maar ook massage en ontspanningstechnieken maken er deel van uit. Mogelijk worden ook supplementen voorgeschreven. De combinatie van deze verschillende behandelmethoden geven vaak al snel een goed resultaat.

Voor meer informatie over darmscreening, klik hier