Contact opnemen!

Maag- en darm problemen, waardoor of in welke vorm dan ook, kunnen je leven aardig op zijn kop zetten! Heb je net dat leuke uitje gepland of moet je naar een belangrijke bijeenkomst, gooit je lichaam roet in het eten! Hoe vaak heb jij daar al mee te maken gehad? Wil je daar eindelijk wel eens vanaf?

Een probleem met de spijsvertering kan zich op veel manieren uiten. De maag kan er bij betrokken zijn, de gal, de lever, de alvleesklier, de dunne darm en/of de dikke darm. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld liggen in de aanwezigheid van een bepaalde bacterie in de maag. Of van bepaalde parasieten in de darm. Of er is sprake van een reactie op medicijnen of voeding. En er zijn nog veel meer oorzaken te bedenken. Hoe dan ook: je spijsvertering kan je leven aardig door de war schoppen!

Je kunt er wat aan doen!
Bij het behandelen van spijsverteringsklachten kijken we allereerst naar de voeding. ‘Laat voeding uw medicijn zijn’ – Hippocrates wist dit zo’n 2300 jaar geleden al. Maar ook massage, coaching en/of ontspanningstechnieken kunnen deel uitmaken van het behandelplan. Mogelijk worden ook supplementen voorgeschreven. De combinatie van deze verschillende behandelmethoden geeft vaak al snel een goed resultaat.

Ook al bestaan je klachten al lange tijd, het is dus vaak mogelijk om er grip op te krijgen! Alles begint met een een uitgebreide intake en een behandelplan op maat. Wil je meer weten, neem gerust vrijblijvend contact op.

Darmscreening
Ook kunnen we veel informatie halen uit het testen van de ontlasting. Een dergelijke test geeft vaak helder inzicht in de oorzaken van chronische buikpijn, het hebben van wisselend diarree of verstopping, altijd maar winderigheid of een opgeblazen buik, rectale jeuk etc. Dit geeft nog meer handvatten voor de juiste behandeling.

Voor meer informatie over darmscreening, klik hier