Contact opnemen!

Binnen Weg met Vermoeidheid wordt een groot aantal verschillende behandelingen toegepast.


Voeding en gewichtige zaken
Er is nog zoveel van voeding dat we niet weten. Wat we vaak wel zien is dat sommige klachten met de juiste voeding spectaculair verbeteren. Betekent dit dat u dan alle lekkers moet laten staan? Nee, vaak is een aantal kleinere aanpassingen al voldoende om resultaat te zien.

Daarnaast begeleid ik mensen die gewicht willen kwijtraken. Afslanken is zoveel meer dan alleen maar minder eten! In een individueel programma en met de juiste ondersteuning, lukt het vaak wél. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.


Natuur Werkt Natuurgeneeskunde, praktijk Stavenisse, Tholen, Bergen op Zoom Massage 

We leven in een jachtige tijd, waarin steeds meer van ons wordt gevergd. Zeker wanneer een aantal gebeurtenissen samenvalt.

Vaak steken dan vervelende rug-, schouder- of knieklachten de kop op. Maar gelukkig zijn veel klachten op te lossen met diepgaande massagetechnieken, waaronder bindweefselmassage, voetreflexzonemassage en droge cupping (dus zonder het doorboren van de huid).

Ontspanning
Ik maak gebruik van coaching en van technieken uit de mindfulness.

Fyto- en aromatherapie
Alle ons bekende chemische geneesmiddelen zijn gebaseerd op inhoudsstoffen van planten. Kruiden kunnen dus wel degelijk diepgaand werken maar de bijwerkingen zijn (meestal) veel minder heftig.

Aromatherapie is meer dan een lekker luchtje dat via een lampje wordt verspreid. Natuurlijk is een massage met olie met een lekkere geur weldadig. Maar etherische oliën hebben ook sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen en kunnen bijvoorbeeld -met beleid!- ook inwendig worden toegepast.

Bach Bloesemtherapie
Dr. Bach ontwikkelde 38 bloemenremedies. Elke remedie richt zich op een specifieke gemoedstoestand. Door het leven en door de tijd heen vult onze rugzak zich misschien met zaken waar we last van hebben, waar we vanaf willen. Dan kunnen de bloesems goede ondersteuning bieden, in zowel chronische als acute situaties.

Natuur Werkt Natuurgeneeskunde Stavenisse, Tholen, Bergen op Zoom, Bach Bloesem therapie, foto door Arie Storm Fotografie

Een remedie wordt specifiek afgestemd op de persoon. Er is bijvoorbeeld geen algemeen middel voor stress. Het gaat er juist om, om uit te zoeken waar de stress voor die specifieke persoon vandaan komt – en daarop worden dan de remedies gekozen. De enige uitzondering hierbij is de alom bekende Rescue Remedy, deze heeft een vaste samenstelling.

 

Bij buikpijn en darmklachten
Behalve door het doen van een uitgebreide intake, kunnen we bij onbegrepen klachten ook veel informatie halen uit het testen van de ontlasting. Deze testen geven vaak ook een antwoord op klachten als chronische buikpijn, wisselend diarree of verstopping, een chronisch opgeblazen buik/winderigheid, rectale jeuk etc. Voor meer informatie over darmscreening, klik hier

Als er meer nodig is
Het is een feit dat ons voedsel de laatste decennia armer aan vitamines en mineralen is geworden. Intensieve teelt, luchtvervuiling, kunstmestgebruik, langdurige opslag, bewerking van ons voedsel: allemaal factoren die maken dat, ook al eten we gezond, we soms toch aanvulling nodig hebben in de vorm van bijvoorbeeld supplementen en/of probiotica. Zeker als de weerstand al is verzwakt door bijvoorbeeld een chronische aandoening. Maar het is dan wél zinvol om goed te kijken naar wat moet worden aangevuld en hoe dit het beste wordt opgenomen.