Lees dit eerst voordat je deze informatie gaat gebruiken! 

 

He bah, hooikoorts!

Zo aan het einde van de winter weten we het al, het hooikoortsseizoen is weer in aantocht! Zeker bij een droog voorjaar komen er al vroeg steeds meer pollen van bomen in de lucht. Iedereen die op een of andere manier allergisch is voor pollen (in Nederland zo’n 4 miljoen mensen!) weet precies wat dat betekent: kans op hooikoortsklachten. Ben of ken je iemand die last heeft van hooikoorts, dan is het volgende goed om te weten:

Onderzoekers van de Universiteit van Seoel (Korea) brachten kortgeledende resultaten van een interessante studie naar buiten. Ze bestudeerden het effect van drie verschillende etherische oliën op hooikoortsklachten.

De deelnemers werden verdeeld in 2 groepen. De groep die aromatherapie kreeg, inhaleerde een amandelbasisolie met een mengsel van etherische olie van sandelhout, wierook (frankinsence) en ravensara (0.2% concentratie). De placebogroep inhaleerde alleen amandelolie. Ze deden dat twee keer per dag 5 minuten, gedurende een periode van zeven dagen.

De hooikoortsklachten bij de deelnemers in de aromatherapiegroep lieten in vergelijking met de placebogroep een grote verbetering zien! Slaap, vermoeidheid en de algemene kwaliteit van leven werden beter. De aromatherapiedeelnemers merkten vooral dat hun neus minder verstopt was. Meer weten (alleen in het Engels): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27034695

Meer algemeen kun je zeggen dat veel mensen met hooikoorts een verstoring hebben binnen de leverenergie. Deze heeft o.m. tot taak om alles in het lichaam goed te laten stromen. Leverstagnatie geeft meer hitte en zorgt dat de brandhaarden letterlijk opvlammen in uw neus, ogen en huid. Tijd om te blussen dus. Dit kan o.a. door bepaalde middelen in de gemmotherapie en door blussende voedingsadviezen. Het eten van minder histaminerijke voedingsmiddelen zorgt ervoor dat de lever niet oververhit raakt. Hier vind je een lijst ervan.

Via deze link vind je nog meer info om hooikoorts op natuurlijke wijze te behandelen.