Lees dit eerst voordat je deze informatie gaat gebruiken! 

 

Het reinigen van de darmen
Een prachtig middel is groene Argiletz klei (extra fijn poeder), hiermee kun je het maag/darmkanaal reinigen. De achterliggende gedachte is simpelweg dat wanneer de darm beter functioneert, er ook een betere opname is van voedingsstoffen.

Wanneer niet?

  • Bij het gebruik van zware medicatie en ook bij het gebruik van de anticonceptiepil. Omdat kleipoeder intensief reinigt, wordt de werking van deze medicatie verminderd of is er zelfs helemaal geen werking meer!
  • Wanneer een pacemaker of defibrillator is geïmplanteerd
  • Tegelijk met andere reinigingskuren
  • Als je veel last hebt van constipatie

Hoe werkt het?
In totaal duurt de kuur minimaal 3 tot maximaal 11 weken. Gooi voordat je naar bed gaat een flinke theelepel groene klei in een glas bronwater. Je gaat het water pas ’s ochtends drinken. Doe dit altijd op een nuchtere maag en wacht 20 minuten met het ontbijt.

In de eerste week drink je alleen het water en niet het kleipoeder (dat zit onderin het glas, niet doorroeren dus). De tweede en de derde week voor het drinken wel alles even doorroeren en dus ook het kleipoeder opdrinken. De eerste week is om je lichaam te laten wennen en te voorkomen dat er constipatie optreedt. Mocht dit toch gebeuren, neem er dan 3x daags 500 tot 1000 mg vit. C bij.

Na de drie weken stop je 1 week en dan kan alles worden herhaald. In totaal mag je deze cyclus 3x herhalen. Met 2x een stopweek tussendoor duurt de hele kuur dan 11 weken. Je kunt dit doen als eenmalige kuur of deze 2x per jaar herhalen.