Gezondheid is zoveel meer dan alleen afwezigheid van ziekte. Gezondheid betekent dat je je (op de meeste terreinen in je leven) goed voelt: lichamelijk, geestelijk, qua werk, qua de mensen om je heen etc. We weten allemaal dat gezondheid niet vanzelfsprekend is, al vergeten we dat wel eens.

In onze westerse wereld is het algemeen geaccepteerd dat we pas ingrijpen op het moment dat we ziek worden. In China staat zorgen dat je niet ziek wordt  (preventie dus) hoger in aanzien dan het genezen van ziekten. Al duizenden jaren!

Preventie is belangrijk! Goed eten, voldoende rust nemen, matig met alcohol, voldoende bewegen etc. Een rijtje dat ons allemaal bekend is. Maar het blijft lastig, waar doe je nou goed aan? De ene hype volgt de andere op. En als deskundigen het bijvoorbeeld onderling al niet eens zijn over wat je beter wel of juist niet kunt eten, of over nut en noodzaak van het nemen van supplementen…

Wat we inmiddels wél zeker weten, is dat een aantal klachten goed reageert op een behandeling zonder reguliere medicijnen. En zonder dat je je hele leven op zijn kop moet zetten.

Meer weten? Lees verder over: