Brigitte BoxstartMijn naam is Brigitte Boxstart. Ik heb lange tijd als therapeut gewerkt, in het mooie dorpje Stavenisse op Tholen, onder de rook van Bergen op Zoom.

Het was – en is nog steeds – mijn missie om de gezondheid mensen te verbeteren met zorg op natuurlijke basis. Om met mijn adviezen de wereld een beetje gezonder te maken. Ik heb mogen ervaren dat cliënten met gerichte adviezen en behandelingen in de loop van een aantal maanden weer in staat waren om hun leven weer op een goede manier op te pakken. Dat is zo inspirerend!

Mijn droom is nog steeds dat ook artsen en diëtisten uiteindelijk de meerwaarde van complementaire behandelingen gaan inzien. Natuurlijk zijn niet alle gezondheidsklachten op te lossen, niet door reguliere artsen en niet door complementair werkende therapeuten. Maar het is mijn ervaring dat de samenwerking tussen beide disciplines een patiënt echt vooruit kan helpen! Het is zo jammer dat het nog steeds voorkomt dat patiënten naar huis worden gestuurd met de mededeling ‘dat ze met hun klachten moeten leren leven’!

Al sinds mijn jeugd heb ik te maken gehad met chronische klachten. Omdat de medicijnen van de huisarts eigenlijk alleen symptoombestrijding brachten, ben ik uiteindelijk verder gaan zoeken. Zo kwam ik terecht in de wereld van de gezondheidszorg op natuurlijke basis, de complementaire zorg.

En toen was het ineens een logische stap om de 4-jarige opleiding Gezondheidstherapie aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg in Antwerpen te volgen. Een prachtopleiding! Juist omdat wordt uitgegaan van de gezondheid van de hele persoon en niet alleen van de kwaal of ziekte waar iemand mee te maken heeft. 

Natuur Werkt Natuurgeneeskunde, praktijk Stavenisse, Tholen, Bergen op Zoom

Gewichtsbeheersing
Omdat ik zo lekker in het ritme zat en eigenlijk gewoon verder wilde studeren (echt waar ;o)), heb ik na het behalen van mijn diploma Gezondheidstherapeut ook maar gelijk de opleiding tot Gewichtsconsulent gevolgd. Ook overgewicht kan immers tot veel lastige klachten leiden. Bovendien geeft het volgen van een standaard dieet vaak geen blijvende verbetering. Overgewicht heeft met zoveel meer te maken dan alleen met de hoeveelheid calorieën die je per dag binnen krijgt! 

Studeren houdt nooit op
Ook in de wereld van natuurlijke gezondheidszorg gaat het leren en studeren altijd door. Voor een belangrijk deel heeft dit voor mij te maken met het pure plezier om mijn kennis en ervaring te blijven verdiepen en verbreden.